Welke studie is dit?

Dit is een nieuwe studie die wij HBO Klassieke Islam hebben genoemd. Tijdens de studie wordt kennis gemaakt met de verschillende kernvakken van de Islam, zoals Tafsir, Hadith, Fiqh, Aqidah en Tasawwuf.

Zijn jullie geaccrediteerd?

Nee, het is een nieuwe studie en wij moeten ons eerst bewijzen willen we accreditatie aanvragen.

Krijg ik studiefinanciering als ik deze studie volg?

Nee, wij zijn een private instelling en deze studie is niet geaccrediteerd. Dat betekent dat je geen studiefinanciering en/ of OV-kaart krijgt.

Voor wie is de studie bedoeld?

Deze studie is specifiek opgesteld voor degenen die de Islam graag ‘van binnenuit’ willen bestuderen, waarbij niet alleen de eigen kennis omtrent de Islam toeneemt maar ook een merkbare verandering optreedt in de eigen beleving van de Islam.

Wat is er zo bijzonder aan deze studie?

Deze studie staat volledig in het teken van de Quran en Hadith en de klassieke bronteksten die welbekend zijn in de Islamitische wereld. In alle lessen worden Quranverzen en Hadith teksten geïntegreerd. De verschillende vakken worden veelal aangeboden op basis van klassieke bronteksten, zoals Aqidah Tahawiyah en Nur-ul-idah (Hanafi fiqh). Het is dus geen studie van buitenaf waarbij je alleen observerend bezig bent met de Islam, maar een studie van binnenuit, waarbij je wordt gestimuleerd om ook te werken aan je eigen Imaan.

Ik volg al een studie/ heb een baan, kan ik dan ook dit volgen?

Deze studie is opgezet met de drukke student in het achterhoofd. Je kunt deze studie ook volgen naast je baan. Het enige wat wij vragen van je is dat je aanwezig bent bij de colleges en de opdrachten/ huiswerk maakt.

Wat zijn de toegangseisen?

Wij vragen minimaal een HBO werk- en denkniveau en een sterke motivatie. Dit betekent dat voor de student wel enig vorm van inzicht van essentieel belang is om de lessen volledig te kunnen begrijpen en volgen.

Wie zijn de docenten?

Zie onder ‘Informatie voor nieuwe studenten’ voor achtergrondinformatie omtrent onze docenten.

Hoe is de opbouw van de studie?

Wij volgen zoveel mogelijk de bestaande HBO structuur en bieden de studie aan in 4 blokken van 10 weken. Elk blok vormt een afgerond geheel waarbij de verschillende vakken uit dat blok worden getoetst.

Wat als ik niet de gehele studie kan volgen door drukte. Is er een mogelijkheid dat ik alleen één of twee dagen kan volgen?

Afhankelijk van het aantal aanmeldingen voor de gehele studie, is er een mogelijkheid dat je een deel van de colleges volgt tegen een gereduceerd tarief. Neem contact op via instituut@minhaj.nl voor meer informatie.

Hoe werkt de korting als je reeds donateur lid bent van Minhaj-ul-Quran?

Het bedrag dat je maandelijks doneert is het aantal procenten dat je korting krijgt op het bedrag voor deze studie. Als je maandelijks 20 euro doneert, dan is je korting dus 20%.